top of page

Op de Fruittuin van West

Onze eerste bloemenstrook begonnen we op de Fruittuin van West in september 2023. Tussen het water en een rij pruimenboompjes liggen drie langwerpige bedden. Hier zaaien en kweken we op 350m2 biologische bloemen en plantgoed.

Kavel 11

In 2023 heeft Gemeente Amsterdam een prijsvraag opgezet voor het ontwikkelen van een stadslandbouwbedrijf op enkele kavels in Tuinen van West. Wij zijn heel blij dat wij deze prijsvraag hebben gewonnen!
Hier kunnen we ons bedrijf flink uitbreiden. We gaan hier hand in hand met de natuur nóg meer bloemen telen. Er komt een mooi tuinhuis, veel ruimte voor vaste planten en we gaan een voedselbosrand met houtwal aanleggen waar vogels en insecten voeding- en nestgelegenheid vinden.
We zijn druk bezig om samen met de gemeente alle plannen uit te werken voor de ontwikkeling van deze kavel van 5500m2, genaamd “Kavel 11.”
We verwachten eind 2024 de scheppen in de aarde te kunnen steken.

Hoe wij de biodiversiteit vergroten

Ons doel is om met onze bloementuin een divers en gezond ecosysteem te bouwen voor een duurzame toekomst.

Dit gaan wij allereerst doen door biologisch te telen, dus zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Wij voeden het bodemleven, want een gezonde bodem is de basis van al het leven boven de grond. Daarvoor bewerken wij de bodem zo min mogelijk en bedekken (mulchen) met organisch materiaal. 

Wij kiezen voor inheems plantgoed, vaste planten en heesters en laten bessen, zaden en een deel van de bloemen staan. Veel insecten zijn namelijk afhankelijk van specifieke inheemse planten voor hun voedings- of voortplantingsplek. 

Op Kavel 11 zullen we ook verschillende biotopen aanleggen, zoals een wadi met inheemse waterminnende planten, een strook bloemrijk grasland en en we plaatsen insectenhotels. Langs de rand planten we een voedselbosrand aan met een takkenril. Op al deze manieren zorgen wij voor zo veel mogelijk  voeding en nestgelegenheid voor vogels, insecten, kleine zoogdieren en amfibieën. 

© 2023 by Wilde Bloemen Amsterdam. 

Volg ons op: 

  • Instagram
  • Pinterest

Biologisch

Samen met de natuur

Voor meer biodiversiteit

© 2024 by Wilde Bloemen Amsterdam. 

Volg ons op: 

  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page