top of page

Wilde Bloemen biedt een plek waar naast ruimte voor natuur ook ruimte is voor mensen om samen te komen en te leren over wat je kan doen met bloemen en kruiden.

Workshops

Gedurende het jaar geven we verschillende workshops die altijd een reflectie zijn van wat er speelt in het seizoen: bloemen plukken en schikken, herfstkransen maken en kerstkransen maken. 
Kijk hieronder in de agenda wanneer deze worden gegeven. 


Wil je privé een mooie workshop volgen voor een speciale gelegenheid?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

De tuin is ook een plek om samen te werken, om gelijkgestemden te ontmoeten en op adem te komen. Buiten samen met anderen de handen uit de mouwen steken, daar worden mensen vrolijk van. Er is het hele jaar rond veel te doen in de tuin.
 

Wees welkom, stuur je ons vooraf een berichtje? 

Samen tuinieren

Agenda workshops 2024

Pluk & Schik

Tijdens deze workshop leer je van alles over het maken van je eigen favoriete boeket. Onder het genot van koffie, thee en iets lekkers leer je allereerst van alles over snijbloemen. Hoe kun je met de teelt de biodiversiteit vergroten? Hoe maak je een mooi boeket? Welke bloemen oogst je? Hoe moet je bloemen oogsten? Hierna mag iedereen de tuin in om de mooiste bloemen te oogsten. Hiermee gaan we prachtige stukken schikken. Je gaat naar huis met een mooie grote persoonlijke bos natuurvriendelijke bloemen.

9 juni om 10.00
9 juni om 15.00

13 juli om 10.00
13 juli om 15.00

24 augustus om 10.00
24 augustus om 15.00

15 september om 10.00 
15 september om 15.00
 

Herfstkrans maken

Kom het herfstseizoen vieren en maak je eigen herfstkrans. In deze workshop leer je met verschillende materialen uit de tuin en Tuinen van West een prachtige krans te maken. Kies zelf je favoriete bessen, rozenbottels, droogbloemen en bladeren. Hij zal 100% van biologisch natuurlijk materiaal zijn. Hij kan dus gewoon op de composthoop na gebruik.

26 oktober om 11.00 
26 oktober om 15.00 

Kerstkrans maken

Op 15 december gaan we kerstkransen maken. De krans staat symbool voor de oneindigheid van het leven en de terugkeer van de seizoenen. De donkere dagen voor kerst zijn een mooi moment zelf aan de slag te gaan met een krans. Alle materialen die we gebruiken zijn, zoals altijd, biologisch en natuurlijk. Na de kerst kun je je krans volledig laten composteren tot vruchtbare aarde. Zo is de cirkel weer rond.

15 december om 11.00 
15 december om 15.00

Biologisch

Samen met de natuur

Voor meer biodiversiteit

© 2024 by Wilde Bloemen Amsterdam. 

Volg ons op: 

  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page