top of page

Wij zijn Aliet Rogaar en Violet de  Gier

Wij zijn stadstuinders met een passie voor natuur en bloemen. Tijdens onze opleiding tot biologisch tuinder aan de Warmonderhof werden wij gefascineerd door de bloementeelt en de positieve verandering die je teweeg kan brengen met het telen van biologische seizoensbloemen.

We besloten de handen ineen te slaan en zijn begonnen met een bescheiden bloemenstrook bij de Fruittuin van West. Onze bloemen zullen hier binnenkort te koop zijn. Momenteel zijn wij bezig om, samen met Gemeente Amsterdam, op een naburig perceel een grote bloemenkwekerij te ontwikkelen. 

  • Pinterest
  • Instagram
Violet & Aliet - Wilde Bloemen Amsterdam-17.jpg

Waarom biologische snijbloemen?

Wie denkt aan bloemen, denkt aan kleuren, vlinders, vogels en de schoonheid van de natuur. Helaas komt dit beeld niet overeen met de werkelijkheid. In werkelijkheid wordt minder dan 1% van de bloemen in de sierteelt op biologische wijze geteeld.

De andere 99% wordt geteeld met behulp van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, vaak in verwarmde kassen of ingevlogen uit verre landen. 

Deze manier van telen is niet houdbaar en op den duur schadelijk voor mensen en de natuur. 

Wilde Bloemen wil laten zien dat het anders kan, dat bloemen een seizoensproduct zijn en dat elk seizoen weer nieuwe en mooie verrassingen met zich meebrengt.

Biologisch

Samen met de natuur

Voor meer biodiversiteit

© 2024 by Wilde Bloemen Amsterdam. 

Volg ons op: 

  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page